sombra lateral
Logo de Costa Daurada
Enllaš a la galeria d'imatges Enllaš al tour virtual de la Costa Daurada

GAUDIM LA CULTURA


MODERNISME - REUS

 

Europa va viure el Modernisme a finals del segle XIX i principis del XX, una corrent que es va traslladar a Catalunya amb una personalitat pròpia. Reus, juntament amb Barcelona, és una de les ciutats on més es va desenvolupar el Modernisme, urbà i burgès. Inspirats en la natura, els arquitectes modernistes, com Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner o Josep Puig i Cadafalch, van crear conceptes amb color, formes arrodonides i personatges fabulosos.
Una altra figura del modernisme és César Martinell i Brunet, fill de Valls i seguidor de Gaudí. Va ser el creador de les Catedrals del vi, magestuosos cellers d’estil modernista.

 

 

Foto Pere Mata

 
 

A Reus es pot gaudir de molts edificis modernistes, com la seu del Conservatori de Música, la Casa Navàs, la Casa Rull, la Casa Gasull i el més representant de l’Art Noveau a Reus: l’Institut Pere Mata, obra de Domènech i Montaner. Aquest edifici, que actualment és seu d’un hospital psiquiàtric, destaca pel Pavelló dels Distingits, que conserva la decoració original.   


La "Ruta del Modernisme" de Reus és un agradable itinerari per descobrir les façanes dels 26 edificis modernistes més destacats de Reus. Tot passejant, podeu seguir la Ruta i descobrir tot l’esplendor del Modernisme a Reus. A més el Patronat de Turisme ha creat la Ruta “El Reus de Gaudí”, un recorregut sentimental per descobrir la vida i la vinculació d’Antoni Gaudí amb la seva ciutat, però el projecte més emblemàtic ha estat, sens dubte, la recent inauguració del centre interpretatiu “Gaudí Centre” on podreu trobar tot un recorregut per la vida i la obra del geni per descobrir quina va ser la seva formació, la inspiració i la influència del seu entorn en la seva obra arquitectònica.


Institut Pere Mata
"TINET - Diputació de Tarragona" 
 

Per a més informació:  www.reuspromocio.cat
 

Per a més informació:  www.gaudicentre.cat


 

Gaudí Centre            Gaudí Centre

 

  

Tot el territori de la Costa Daurada està esquitxat per edificis Modernistes com ara l’obra arquitectònica de Josep Maria de Jujol:


Tarragona: La Casa Abad, Casa Ximenis i el Teatre Metropol
Creixell: l’Agulla del campanar de l’església de Sant Jaume
Constantí: el Baptisteri i Presbiteri de l’església parroquial
Montferri: l’Ermita de Montserrat
Els Pallaresos: Ca l'Andreu, Casa Bofarull, Casa Soler
Renau: la restauració de l’Ermita del Lloret
Vallmoll: l’Ermita del Roser
Vistabella (La Secuita): l’església del sagrat cor
 

O les cooperatives Modernistes:

 
Cooperativa Agrícola de Rocafort de Queralt
Cooperativa Agrícola de Vila-rodona
Sindicat Agrícola d'Aiguamúrcia
Sindicat Agrícola d'Alió
Sindicat Agrícola de Cabra del Camp
Sindicat Agrícola de Pira
Sindicat Agrícola de Sant Isidre de Nulles
Cooperativa Agrícola de L'Espluga de Francolí
Sindicat de vinicultors i Caixa Rural Agrària de Montblanc
 

 

TARRAGONA   

El Patronat de Turisme de Tarragona ha creat la “Ruta Modernista de Tarragona” on es fa un recorregut per la ciutat per visitar des de les obres més primerenques de Gaudí dins la capella anomenada llavors de les Mares de Jesús-Maria (actual Senyora del Sagrat Cor) fins l’obra mestra de Josep Maria de Jujol al Teatre Metropol, passant pel Mausoleu de Jaume I de Lluís Domènech i Montaner.
 

Per a més informació:  www.tarragonaturisme.cat

Tel. +34 977 250 795
 

 

CLICANT AQUÍ trobareu més informació dels principals exponents del Modernisme a la Costa Daurada: 


Antoni Gaudí
Josep Maria Jujol
Lluís Domènech i Montaner
Cèsar Martinell
Joaquim Mir

Destacats
 

Exposició "Mediterrani"

Del  5 d'abril al 30 de juiol a CaixaForum Tarragona. La riquesa i la diversitat del Mediterrani no només té a veure amb la vida que habita a les seves aigües, sinó també amb la flora i la fauna que poblen les seves costes, marcades per la climatologia temperada. En aquesta exposició t'oferim una perspectiva àmplia del Mediterrani, com una àrea biològicament fascinant, tot i que, avui en dia, diversos factors amenacen seriosament la sostenibilitat mediambiental.  Horari: 9h a 21h (dilluns a divendres), 11h a 14h i 16h a 21h (dissabtes, diumenges i festius). Entrada gratuïta.   Més informació : 
agenda.obrasocial.
lacaixa.es/ca/
caixaforum-tarragona

Tel. +34  977 249 871
 

......................................
Consulta els Teatres  a la Costa Daurada

Copyright Patronat de turisme de la Diputaciˇ de Tarragona, telf:(0034) 977 23 03 12 AvÝs legal | Protecciˇ de dades | CrŔdits